A Pécsi Tanuló Város-Régió Fórum meghívja Önt a Fórum tevékenységét elemző és jó gyakorlatait ismertető köteteinek bemutatójára és a KultúrAktív Egyesület játékos Várostervező programjára, tehát egy nagyjából 2 órát igénylő várostervező élőjátékra az ún. ParticiPécs projekt kimunkálóival (www.participecs.hu).

A könyvbemutató és a várostervező élőjáték helyszíne:
Civil Közösségek Háza, Konferenciaterem (7621 Pécs, Szent István tér 17.)
Időpont: 2015. december 2. 16.0018.00 óra között.

Háttér: Egy a PTE által elnyert felsőoktatási TÁMOP program keretében (Pedagógusképzést segítő hálózatok továbbfejlesztése a Dél-Dunántúl régióban - TÁMOP 4.1.2.B K4 projektelem) a Pécsi Tanuló Város-Régió Fórum lehetőséget teremtett arra, hogy indulásként három témában segítse szektorközi partnerségek kiépítését, amelyek megnövelik az egész életen át történő tanulás változatos formáit a különféle tanulói rétegek körében. E program keretében munkacsoportok, műhelybeszélgetések szerveződtek 2014 novemberétől 2015 őszéig egy-egy konkrét téma feltárása érdekében. A műhelyek:

  1. Atipikus/non-formális tanulási Műhely,
  2. Iskola és környezet Műhely,
  3. Inkluzív pedagógia (Befogadás és hátrányos helyzet) Műhely.

E szakmai körbe hívjuk, hogy bemutathassuk a projekt keretében elért eredményeinket egy elemző és egy jó gyakorlatokat bemutató kötet megjelentetésével. Reméljük, hogy a közös reflexió és a tapasztalatok, ötletek cseréje és a Fórum további céljainak kijelölése új tanulási dimenziókat erősíthet fel Pécs társadalmi, gazdasági, valamint oktatási és kulturális életében mind helyi/regionális, nemzeti és nemzetközi vonatkozásokban egyaránt. Célunk továbbá a Pécsi Tanuló Város-Régió Fórum honlap további fejlesztése, ahol a három műhely remélhetően bővülő körben és szereplőkkel megjelenítheti tevékenységeit, továbbá a szerveződő műhelyekben további eszmecserét folytathatnak a partnerek a felvetett problémákról, szakmai kérdésekről kihívásokról, ahogy a tanulás és tanítás érintő továbblépésekről, lehetőségekről egyaránt. A honlap címe: tanulo-varos-regio-pecs.hu.

Kérjük, jelezze részvételi szándékát a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen jelezze! Barátsággal várjuk Önt és érdeklődő munkatársait!

Mindegy egyes résztvevő átvehet egy-egy Pécsi Tanuló Város-Régió Fórum kötetet, melyet a projektben résztvevő partnereinknek eljuttatunk az egyes műhelyek koordinátorain keresztül, amennyiben személyesen nem tudna megjelenni a rendezvényen!

Üdvözlettel:

Vincze Csilla

ügyvezető igazgató
Civil Közösségek Háza

Knyihár Éva

szakmai vezető
Önkéntes Centrum

Németh Balázs

egyetemi docens,
projekt koordinátor
PTE KPVK - Tanuló Város-Régió Fórum